Wolves vaknade för sent — det blev uddamålsförlust i toppmötet i innebandytrean

Wolves spelade passivt i två perioder mot serieledande SC Toivo, men vaknade till i tredje perioden. Här Joel Ylistalo och Roni Peltonen (13) i ett anfall. Foto: Mikael Heinrichs

Med 0–4 i baken efter första perioden och 1–6 i början av tredje perioden var det inte mycket som talade för att Pargaslaget SC Wolves skulle ha något att säga till om i innebandytreans toppmöte i Pargas i lördags eftermiddag. Men två mål av Toni Hurme och Krister Mähönen (2+2) hämtade upp laget till 5–6. Men då både 4–6 och 5–6 kom under den sista minuten var det helt enkelt för sent.
SC Toivo gick upp i ledning i numerärt överläge och spädde på med ytterligare tre mål i första perioden. De flesta av skotten kom från bra lägen då Wolves-keepern Jesse Salo var skymd. Fyran kom däremot efter en miss i mittzonen och en snabb spelvändning.

Passivt och ineffektivt

Wolves såg inte ut att ha särskilt bråttom i mittenperioden och pressade sällan motståndarna högt i banan. De få lägen man lyckades skapa tog Toivo-keepern Mikko Kaijanen hand om. Ineffektiviteten var påtaglig under de första trettio minuterna.
Gästernas andrafemma med Timo Tuomialho (3+1) i spetsen var effektivast för gästerna. Tuomialho satte också det slutliga segermålet, 1–6, i början av tredje perioden på en straff.
Trots förlusten behåller Wolves andraplatsen i tabellen på sju poäng medan SC Toivo stiger till tio poäng. Serien fortsätter nästa veckoslut.