Förflytta dig till innehållet

Wolves får ta ny fart från division 3

0+1 och 22 räddningar. Wolves-målvakten Jesse Salo noterades för en assist i förlustmatchen. ÅU-foto

Tar ny fart. Pargaslaget SC Wolves får ta ny fart i division 3 nästa säsong. ÅU-foto

Det blev igen en uddamålsförlust, något som SC Wolves blivit alltför bekanta med under debutsäsongen i division 2. Den här gången vann Leisku från Loimaa med 3-4 (0-1, 1-1, 2-2) efter Joni Silpolainens sena segermål med knappa två minuter att spela.
Wolves Jasu Pääkkö (1+1) kvitterade matchen i början av andra perioden och spelade fram till Toni Hurmes 2-2 i början av sista perioden. Teemu Junno kvitterade en tredje gång för Wolves efter knappa 53 minuter framspelad av Krister Mähönen.
Matchen i sig var en ytterst jämn historia där båda målvakterna spelade en stor roll. Wolves hade flera skott på mål än gästerna, men lyckades inte få till fler än tre mål. Gästernas Miro Portnoj som leder seriens skytteliga rätt överlägset stod för 2+1 och ökade på sitt saldo till smått otroliga 40+19 på 18 matcher. Ett poängsnitt på 3,28 per match går inte av för hackor.
För Wolves del blev visiten i division 2 fransysk, eftersom det står klart att laget inte kan ta sig upp på kvalplats då man endast har en match kvar att spela, den hemma mot TVV nästa lördag.