Vuokko Puljujärvi vill fortsätta leda SDP i Egentliga Finland

Vill fortsätta. Vuokko Puljujärvi ställer sig till förfogande för att fortsätta som ordförande för Socialdemokraterna i Egentliga Finland. Valet hålls om mindre än en månad.

Vuokko Puljujärvi, ordförande för Socialdemokraterna i Egentliga Finland, meddelar i ett pressmeddelande att hon vill fortsätta leda partiet.
Puljujärvi har lett partiavdelningen i två perioder, alltså fyra år. Hösten 2015 var hennes plan att inte fortsätta en tredje period.
– Men i början av det här året och under året har folk kontaktat mig och undrat om jag vill fortsätta. Jag tror att jag har mer erfarenhet och tid att ge partiet under en tredje period, säger hon.
Puljujärvi konstaterar att följande partiordförande och distriktsstyrelse måste ha mod och energi att ta itu med utmaningarna som bland annat förvaltningsreformen innebär. Likaså konstaterar hon att nästa riksdagsval hålls under följande ordförandeperiod, år 2019.
SDP i Egentliga Finland väljer en ny ordförande och distriktsstyrelse den 14 oktober i Reso. Valet är för perioden 2018–2019.