Villkorlig dom för olaglig vargjakt

ÅU-foto

Egentliga Finlands tingsrätt har dömt en 26-årig man till 6 månaders villkorligt fängelse för grovt jaktbrott. Han ska också betala 4 500 till staten och hans jaktgevär tillfaller staten. Dessutom försätts han i jaktförbud till den 27 november 2020.

Mannen sköt en varg i Nousis på hösten 2015. Han hade sett ett stort djur i skogen då han var ute och körde längs en skogsväg tillsammans med sin flickvän. Med sig hade han också ett Remington-gevär. Han trodde att djuret var korsning av en varg och en hund och sköt djuret.

Senare styckade han kroppen och gjorde sig av med kadavret förutom huvudet som han förvarade i en frysbox. Han hade tänkt att huvudet senare skulle undersökas för att fastställa att det var en hybrid och inte en varg.

Flickvännen tog senare kontakt med polisen och berättade om händelsen, Senare när skallen undersöktes kunde forskare vid Helsingfors universitet och Naturreursinstitutet med 99.9 procents säkerhet slå fast att det vare en varg.

Mannens flickvän döms till 80 dagsböter för medhjälp till grovt jaktbrott.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*