Västanfjärdsbok med strykande åtgång

Staffansgubbar. Ulrika Wolff-Knuts har skrivit om den urgamla traditionen som lever än i Västanfjärd. Här är hon själv utklädd till Staffansgubbe, och syns överst till höger. Bilden ingår i boken.

Tur att Västanfjärds byaråd beställde 800 exemplar av Västanfjärdsboken, som blev klar i december. Den visade sig nämligen gå åt i rask takt, genast efter utgivningen.

– Omkring 300 exemplar har lämnats till butikerna för försäljning. Kvar i lager har vi bara 90 exemplar, säger Runa Heino, en av dem som länge jobbat för boken.

Arbetet var på gång många år, och fick fart då Sam Cygnel engagerades som redaktör. Slutligen fick boken ett fyrtiotal författare, många kapitel och 170 bilder.

– Folk med rötter i Västanfjärd men nu bosatta utomlands har visat stort intresse, och beställt via nätet. Men också de som bor här i dag har velat ha boken både för sig, sina barn och barnbarn, säger Heino.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*