Förflytta dig till innehållet

Utmärkt badvatten i Åbo

Enligt EU:s badvattenrapport är badvattnen i Finland rena och det blir bara bättre. De sex badstränderna i Åbo, Nådendal och Masku har alla fått betyget utmärkt.
Utifrån Europeiska miljöbyråns årliga badvattenrapport var 93 procent av allt badvatten av god eller utmärkt kvalitet sommaren 2017, skriver Institutet för hälsa och välfärd (THL) i ett pressmeddelande.
Enligt THL har badvattnen i Finland redan länge legat på god nivå och kustvattnet har till och med blivit renare. Det finns närmare 300 allmänna badstränder i Finland, 77 vid kusten och 222 i inlandet.
I Europeiska miljöbyråns karttjänst kan du få mer information om vattenkvaliteten vid olika badstränder i Finland. Vattenkvaliteten är för det mesta god, men till exempel vid Knipans strand i Ekenäs och Fagerös badstrand i Närpes var vattenkvaliteten dålig år 2017.
SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter