Ung med teaterdrömmar – nu har du din chans

Ungdomsproduktionen ”Värklighet” söker nu unga skådespelare (födda 1996-2000) från hela Svenskfinland.

Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU sätter upp sin femte ungdomsproduktion och söker nu talangfulla ungdomar. ”Värklighet” är en nyskriven teaterpjäs som kommer att ha urpremiär under våren 2018, varefter produktionen kommer att åka på turné runt om i Svenskfinland.

”Värklighet” är en fortsättning på FSU:s tidigare produktioner ”Vaude” (2009), ”Chans” (2011), ”Riskzon” (2013) och ”Bränd” (2016) där ungdomar från hela Svenskfinland deltog för att tillsammans göra föreställningar på olika orter i Finland. Till skillnad från de tidigare produktionerna som har varit musikaler är ”Värklighet” en teaterpjäs som utmanar och ifrågasätter den traditionsenliga formen av teater. ”Värklighet” är skriven och regisseras av Liili Petterson som också själv deltog i produktionen ”Vaude” år 2009. Pjäsen tar en titt in i människors vardag och utspelar sig i en urban miljö där vad som helst kan hända…

I januari arrangeras audition i Vasa (9.1), Åbo (10.1), Helsingfors (11.1) och Mariehamn (15.1). Efter det följer intensiva övningsläger, var av det första direkt i februari. Auditioner runt Svenskfinland:
Anmälan till auditionerna via webben varklighet.com.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*