Krock med lyktstolpe orsakade kilometerlånga köer på Skärgårdsvägen

Trafiken stod tidvis helt stilla. Bilden är tagen vid 17-tiden vid Lielaxkorsningen och bilarna är på väg mot Pargas. ÅU-foto

En bil krockade med en lyktstolpe på Skärgårdsvägen i Kirjala i Pargas lite efter 16 på fredagseftermiddagen. Lyktstolpen föll ner på vägen. En annan bil körde in i lyktstolpen som låg tvärs över vägen.

Personen som först krockade med lyktstolpen fördes med ambulans till Åbo centraluniversitetssjukhus för kontroll. Men Kent Fagerström som är på plats från räddningsverket försäkrar att personen inte var allvarligt skadad.

Ett körfält var avstängt för trafik. Men den kunde öppnas igen fem minuter före 18. Klockan 19 på kvällen löpte trafiken igen normalt i båda riktningar, men polisen dirigerar trafiken förbi olycksplatsen.

Det är flera kilometer långa köer i båda riktningarna på Skärgårdsvägen och trafiken har tidvis stått helt stilla.

En räddningsenhet var på plats, samt två ambulanser och en polisbil.

– Det var inte halt på vägen, bara mörkt. Vi vet inte vad orsaken till trafikolyckan är, men polisen utreder det här på plats, säger Fagerström.

Artikeln uppdaterad klockan 17.26 med bild och information om bilköer. Artikeln uppdaterades klockan 17.56 med närmare information om bilköerna och att körfältet  öppnats igen. Artikeln uppdaterades klockan 19.05 om läget i trafiken.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*