TS: Två Interspelare misstänks ha tagit emot mutor

 

Två spelare som spelade för Inter under förra säsongen misstänks för mottagande av mutor i näringsverksamhet, skriver tidningen Turun Sanomat. 

Misstankarna vaknade i samband med en match mot HJK i början av september. HJK vann matchen med 3-0.

Uppgifterna om vilka spelare som misstänks är enligt häradsåklagare Kai Selander, som tidningen intervjuat, inte offentliga.

Enligt Turun Sanomat fattar häradsåklagaren beslut om huruvida åtal väcks eller inte i januari eller februari.

Enligt TS spelar den ena spelaren inte längre i Inter medan den andra har ett kontrakt som är i kraft.

För mottagande av muta i näringsverksamhet kan man dömas till böter eller högst två år i fängelse.

Turun Sanomat har förutom häradsåklagare Selander intervjuat Jouko Ikonen, chef för Finlands centrum för etik inom idrotten.

Han säger till tidningen att de två andra matcher som Bollförbundet polisanmälde tidigare i höstas  (IFK-Mariehamn – Inter samt VPS-TPS) var föremål för misstankar kring ”spot-fixing” och inte som man tidigare antagit ”match fixing”.

Match fixing innebär att en matchs slutresultat påverkas på ett ohederligt sätt. Spot-fixing syftar på att matchens gång påverkas, till exempel så att en spelare ser till att få en varning eller förorsakar en hörnspark vid en överenskommen tidpunkt.

LÄS OCKSÅ:

Polisutredningen av matchen mellan Inter och HJK snart klar – misstänkta mutbrottet går till åtalsprövning

Interback spelar inte förrän matchfixningsmisstankarna är utredda – ”Har hamnat i ett mediedrev trots att SUEK inte meddelat vem eller vilka som misstänks”

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*