Förflytta dig till innehållet

TS: Skärgårdsbaren förlorade offerttävling om Petreliuska huset

Petreliuska huset på Västra strandgatan har sålts. ÅU-foto


Åbo stad har sålt det Petreliuska huset på Västra strandgatan 15 för 535 000 euro.
Köpare är Sauli Gustafsson från Åbo och S:t Karinsbon Heikki Soini. Den tredje delägaren i fastighetsbolaget är Juuso Virtanen, också han från S:t Karins.
Det skriver Turun Sanomat.
Också Skärgårdsbaren hade gett ett anbud på huset. Deras bud på 500 000 euro räckte inte till och det gjorde inte heller budet på 375 000 euro som en grupp affärsmän från Åbo hade gett.
Alla budgivare planerade att inleda restaurang- och caféverksamhet i huset.
Petreliuska huset finns i det så kallade Fortunakvarteret. Det är ett kvarter för mode, design och handel samt ett turistobjekt. Enligt försäljningsvillkoren bör verksamheten i byggnaden passa in i kvarterets koncept, och trähuset får inte användas till bostäder.
Huset som är byggt 1809 och skyddat i detaljplanen, har tidigare fungerat bland annat som skjortfabrik och fått sitt namn efter köpmannen och kommunalrådet Gustaf Albert Petrelius.
LÄS OCKSÅ:
Nu är Petreliuska huset till salu igen

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter