Förflytta dig till innehållet

TS: Polis som anklagat sina förmän för mobbning sades upp

ÅU-foto


En polis vid Polisinrättningen i Sydvästra Finland sades upp på torsdagen. Polisen ifråga har anklagat sina förmän, polischefen Tapio Huttunen och biträdande polischefen Teijo Ristola för arbetsplatsmobbing, skriver Turun Sanomat.

Åklagarämbetet i Inre Finland undersöker anklagelserna.
Kriminalkommissarie Jaakko Haukka bekräftar uppsägningen för Turun Sanomat. Enligt honom fanns det flera skäl till uppsägningen.
Den uppsagda polisen misstänks för brott på tjänsteplikt, brott mot tjänstehemlighet och missbruk av tjänsteställning. Polisinrättningen i Inre Finland undersöker brottsmisstankarna mot polisen.
Åklagarämbetet i Västra Finland beslöt redan i november att inte väcka åtal, men det har ändå inletts en ny förundersökning i fallet.
Enligt Turun Sanomat misstänks den uppsagda polisen för att ha använt information ur polisens register tvärtemot instruktionerna. Den misstänkta polisen sökte information om, och hade kontakt med, en man som senare dömdes för grovt penningtvättsbrott.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter