Tredje raka segern för Piffen i ligakvalet – vann uddamålsthriller i Hangö

Aleksa Veselinovic var på hugget i Hangö idrottshus. Foto: Thomas Sundström

Tre matcher och tre segrar. Pargas IF har fått en bra start i ligakvalserien i handboll. På tisdagen fick man slita ordentligt, men det blev en seger i Hangö över jumbon HIK med knappa 28–27.
HIK som förlorat alla matcher fick alltså inkassera en ny förlust, men kämpade nu på allvar om segern. Gästande PIF kunde ända ta hem segern till slut med ett måls marginal.
– Det är klart att det grämer, men samtidigt var det här nog ett fall framåt för oss. Vi spelade med en bra inställning, sade Fredrik Karlsson från HIK:s lagledning.

Ryck på båda sidor om pausvilan

Första halvleken var jämn, men precis före paus kunde PIF dra upp en lucka på två mål till 15–13. Så långt hade det hos gästerna handlat väldigt mycket om Jane Jancev och Aleksa Veselinovic hos gästerna, medan Linus Sandblom var tongivande i HIK.
PIF:s avslutning på första halvlek visade sig bli viktig för i andra halvlek ökade gästerna på till 17–13 och från det hade HIK svårt att hämta sig. HIK kämpade dock bra och steg ännu ett måls underläge. I kapp kom man dock inte, utan missade det sista skottet.

Nyckelspelare saknades

PIF kom nu till spel utan nyckelspelarna Fredrik Lunden och Robin Mattsson och deras frånvaro märktes. Jancev och Veselinovic fick i stället ta ett stort ansvar.
– Vi hade haft chansen att avgöra matchen tidigare, men tog inte till vara den möjligheten. Men det var bra att vi kunde vinna ändå, vårt målvaktsspel blev mycket avgörande i dag, sade PIF-tränaren Peter Söderlund.
HIK kämpade bra. Linus Sandblom slet kopiöst och i målet gjordes Konsta Saarenpää ett bra inhopp. Riktigt fram nådde man ändå inte och den dystra förlustraden förlängdes med ytterligare en match.