Tredje raka segern för ParSport

Tredje segern. Det var både tredje segern i rad och tredje segern i år mot KK-V för Parsport. ÅU-foto

Ishockey. ParSport stormar fram i division två för tillfället. Laget tog sin tredje raka seger på torsdagen mot KK-V med siffrorna 7–3.

Tränaren Christoffer Dahla säger att laget efter en tung höst nu hittat vinnarspåret och hoppas fortsätta på det ett tag.

– Inför säsongen ändrade vi taktik så att vi försöker styra motståndarna mera, istället för att bara sjunka ner och ta emot deras anfall. Till början var det svårt för oss men nu börjar spelarna hitta rätt och inte spela ut sig i situationerna, säger Dahla.

Mot KK-V var det precis vad som hände. Pargaslaget kunde söndra motståndarnas spel samtidigt som de skaffade sig gott om tid att bygga upp sina egna anfall.

– Vi trummade på med tre kedjor och lyckades ofta snurra på ganska länge i anfallszonen. KK-V gjorde första målet, när vi hade powerplay till råga på allt, men det knäckte oss inte utan snabbt tog vi över ledningen.

Första kedjan med Mats WalliMikko KoskinenMika Tasala gjorde fem av de sju målen, Walli stod för ett hattrick. De övriga två prickade Philip Keihäs in.

Dahla är stolt över laget som lyckats lyfta sin nivå så radikalt under några månader. Tränarnas metod har gått ut på att inte glömma bort den positiva feedbacken trots att det funnits en hel del att förbättra.

– Man måste minnas att det här är spelare som betalar för att få spela, det måste vara roligt. Under jul och nyår hade vi två veckor träningsledigt, men två tredjedelar av laget samlades ändå under våra istider för att spela. Det vittnar om hurudan glöd de har.

Segern mot KK-V ger lite andrum i bottenstriden då Haka samtidigt förlorade sin match. Skillnaden ner till nedflyttningskvalplats är nu fem poäng till ParSports godo.

– Vi spelar ofta bäst med kniven mot strupen. Ifjol var det samma sak i kvalserien till tvåan, efter att ha förlorat första matchen tog vi oss i kragen.

Lördagen den 21 januari väntar en riktig sexpoängsmatch när just Haka gästar Pargas. Innan det gäller det att kämpa om poängen i morgon i Salo.

– Det blir en tuff match. Det finns 300 kvadratmeter mera isyta i Salohallen än i vår hall, så det är svårt att täcka ytor lika effektivt. Men vi får se hur vi ställer upp taktiken, det beror också på hur många kedjor vi får ihop till, säger Dahla.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*