Tre mål räckte mot Masku, men man hade bud på många fler

Punkterade matchen. Fanny Andersson avgjorde slutligen matchen mot MaPS med sitt snygga mål med dryga tjugo minuter att spela. Foto: Mikael Heinrichs

För tränaren Willy Lindberg var det snabba ryck efter gårdagens skärgårdsderby i herrtrean där han stod vid sidlinjen som assisterande tränare för FC Boda – i söndags var det igen PIF-overallen som gällde och hemmamatch i damtrean mot MaPS. Och nu blev det dessutom mål.
Michelle Ekholm stod för både 1-0 i första halvlek och 2-1 i andra halvlek innan Fanny Andersson snyggt punkterade matchen i den 68:e matchminuten med ett snyggt skott upp i krysset bakom Maskus keeper.

Solklar straff friades

Redan i första halvlek hade rödtröjorna kunnat sätta flera bollar än en i mål och samma takter fortsatte efter sidbytet. Dessutom hade Ekholm bud på en straff i den 84:e minuten, men domaren beslöt att fria MaPS-försvararen trots en helt uppenbar knuff i ryggen med båda händerna.

Straff? Det hade knappast varit helt fel att peka på straffpunkten efter den här duellen. Foto: Mikael Heinrichs

– Vi hade klart fler chanser och hade förstås kunnat sätta många fler mål, men vi är igen inne på rätt väg efter några svårare matcher. Det känns som att den hårda träningen de senaste veckorna äntligen bär frukt. Vi ger inte motståndarna tid att bygga upp deras eget spel, sade Lindberg.

KaaPo en tuff nöt att knäcka

Om en vecka på söndag väntar dock ett klart tuffare test då tabellsjuan Piffen ställs mot serieledaren KaaPo i S:t Karins. KaaPo har inte tappat ett enda poäng i serien så här långt – och trots att Piffen lyckades vinna dem i en träningsmatch inför säsongen kommer det att bli en tuff utmaning.
– Den segern betyder nog inget nu längre, men jag hoppas att vi har Mikaela Sretenovic i mål i den matchen då vi behöver alla våra utespelare på planen, säger Lindberg.
Mot Masku stod Jutta Virtanen första halvlek och Henrika Ranta-aho andra halvlek.