Tragedin i Norge: Dalsbruks skolas krisgrupp mötte en handfull elever

Dalsbruks skola har erbjudit krishjälp till elver och vårdnadshavare. Foto: Monica Sandberg

Efter att det i fredags blev klart att en av de saknade i snöskredet i de norska fjällen är läraren Niklas Nyman i Dalsbruks skola höll skolan öppet hus i går och i förrgår.

Skolan ville ge elever och vårdnadshavare en möjlighet att ventilera och diskutera sina känslor, säger rektor Siw Westerback.

– Eleverna funderar mycket utan att vi vuxna alltid vet om det. De hade diskuterat via andra kanaler i olika grupper i sociala medier, och vi ville på det här sättet stöda dem.

Den första träffen hölls på fredagen och efter att det kommit önskemål om att fortsätta diskussionerna öppnade skolan sina dörrar också i går.

Till de båda tillställningarna kom en handfull elever.

Skolan försöker nu förbereda sig inför morgondagens skolstart efter jullovet.

– Vi har en handlingsplan för sådana här situationer och går vidare utgående från den information vi får via nyheterna och de anhöriga, säger Westerback.

I skolans krisgrupp ingår rektorn, skolkuratorn och några lärare. De har alla utbildats i krishantering.

Kommunens egen krisgrupp har inte involverats i det här fallet.

LÄS OCKSÅ: 

Det nordnorska bergsområdet är välbekant för Kimitobördiga Niklas Hollsten – som också vet vem de försvunna är: ”Det är fruktansvärt”

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*