TPS steg till seger på slutet

Jonni Peräaho. Slog till när TPS som mest behövde det mot OPS i Uleåborg. Foto: Hannes Nyberg

FOTBOLL
Herrettan

Den satt långt inne men den kom. Segern i den svåra bortamatchen mot OPS på lördagen i Uleåborg. Men TPS vann, tack vare ett sent matchvinnande mål inskjutet av mittfältaren Jonni Peräaho fyra minuter från slutet. Och tre tunga poäng landade i Åbo.

Efter en mållös första halva tog matchen fart efter sidbytet. Oskari Jakonen gjorde 1–0 för TPS i den 49:e minuten. Men värdarna lät sig inte nedslås av det bakslaget. Kvarten senare var det kvitterat genom brassen Leandro Costa.

Länge och väl såg det ut som att likasiffrorna skulle hålla tiden ut. Men Peräaho ville annat. Segern var viktig inte minst med tanke på att Honka – det enda kvarvarande hotet om ligaplatsen – samtidigt tvålade till den andra Uleåborgselvan AC Oulu med klara siffror.

Därmed kvarstår differensen om tre poäng till TPS fördel med två omgångar kvar att spela.

I sin sista hemmamatch den 14 oktober tar TPS emot Gnistan från Helsingfors.

OPS–TPS 1–2 (0–0)