Svenska kulturfonden söker verkställande direktör

Stefan Wallin ÅU-foto

Kontraktet med Svenska kulturfondens nuvarande direktör Leif Jakobsson löper ut våren 2018. Nu söks en verkställande direktör till kansliet i Helsingfors.

– Arbetet som verkställande direktör för Kulturfonden är ett av de attraktivaste jobben i hela Svenskfinland. Kulturfonden är en fantastisk utkiksplats, där betydande insatser för det finlandssvenska kultur-, utbildnings- och samhällslivet görs. Jag är helt övertygad om att vd-jobbet kommer att locka många goda sökande, säger styrelseordförande Stefan Wallin.

Kulturfonden delar varje år ut omkring 36 miljoner euro för utbildning, kultur och samhällelig verksamhet på svenska i Finland och får cirka 8 000 ansökningar.

Verkställande direktören administrerar bland annat de omfattande ansökningsprocesserna så att all sakkunskap som är knuten till fonden utnyttjas.

Av de sökande förväntas bland annat dokumenterad god ledarskapserfarenhet, bred kunskap om och intresse för utbildning och kultur i hela Svenskfinland, förtrogenhet med hela det finländska samhället, förmåga till visionärt och strategiskt tänkande, hög integritet, kommunikationsförmåga och social kompetens.

Utnämningen är för fem år med möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdag är den 23 oktober.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*