Förflytta dig till innehållet

Svar till Folke Pahlman

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Svar till Folke Pahlmans fråga i ÅU 19.6.2019; jo, vi lobbar naturligtvis alltid för Pargasleden vid de bord och vid de möten som är ämnade för just detta. Mötet i måndags som undertecknade deltog i var ett möte mellan Egentliga Finlands Företagare och regionens riksdagsledamöter.
Varje riksdagsledamot tilldelades en egen företagare som ska fungera som kontaktperson i företagsfrågor. Tanken med detta initiativ är att sänka tröskeln mellan politiker och företagare så att man på ett enkelt sätt kan diskutera vardagliga frågor och underlätta företagandet.
Det här mötet handlade alltså först och främst om småföretagarna och deras verksamhetsförutsättningar. Det handlade inte om regionens trafikinvesteringar även om man kanske kunde få den uppfattningen.
Dessa möten kommer också och då kommer undertecknade naturligtvis att lyfta upp Pargasleden. Det arbetet och lobbandet pågår redan för fullt.
Sandra Bergqvist
Riksdagsledamot, SFP
Tove Hagström
Ordförande, Väståbolands Företagare r.f.

Dela artikeln

6 kommentarer: “Svar till Folke Pahlman

  1. Kenneth wilen skrev

    Byt ut stadens ledning ni har surrit för länge många önskar detta

  2. Yngve Lindqvist skrev

    Jag menar att det är billigare för staten att sätta nuvarande vägsträckning mellan Rävsundet och motorvägen i skick, som att bygga en ny led. Den nya leden kanske sparar trafikantens tid 5 minuter.

  3. Kurt Lundqvist skrev

    Vet inte hur Yngve Lindqvist räknar, men nytto-kostnadsförhållandet för en broförbindelse till Nagu är beräknat till 1,1 medan motsvarande för Pargasleden (sträckningen Rävsundsbron-motorvägen) är beräknat till 4. Normalt anses ett nytto-kostnadsförhållande på över 1 vara försvarbart. Siffran 4 för Pargasleden är bland de högsta för planerade vägprojekt i landet.

  4. Yngve Lindqvist skrev

    Staten bör satsa på att hålla nuvarande väg i skick och inte kasta pengar på dyra nya projekt. Pargasleden är onödig. Bron till Nagu sparar pengar för staten på relativt kort tid.

  5. Göran Ek skrev

    Skulle även vara bra att försöka få ett avtal med Föli-bussarna mellan Pargas och Åbo så att priset pressas ner. Nu är det dyrt att åka buss som kostar 6.10€ och ibland varierar priset beroende på vem som kör. WTF?
    4.50€ för Föli zon 2 = Pargas, skulle vara ett OK pris.

  6. Kari Niemi skrev

    Tur eller bra att de va Du,Sandra,som blev invald ti riksdagen o inga F P !Menar KariN

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter