Susanna Tapani förstärker liganykomlingen TPS

Susanna Tapani. Förstärker TPS hockeydamer. Foto: TPS

Liganykomlingen TPS damlag i ishockey förstärks med 25-åriga Susanna Tapani, som byter Raumolaget Lukko mot Åboklubben inför den kommande hockeysäsongen. Letalabördiga Tapani har varit med i landslaget sedan 2011 och var med i OS-truppen som tog brons i Pyeongchang i februari i år. Hon har dessutom tre VM-brons (2011, 2015 och 2017) på sin meritlista.

– Jag har bott i Åbo i tio års tid och blivit något av en Åbobo under den tiden. Det är fint att TPS-damerna spelar ligahockey och att jag får chansen att bli en del av den här berättelsen. Förutsättningarna för ishockey är utmärkta i Åbo och jag hoppas kunna inspirera unga flickor och damer att börja spela ishockey, säger Tapani i TPS pressmeddelande.

Multitalang av rang

Tapani är en verklig multitalang som förutom ishockeyn har spelat på landets högsta serienivå i ringette och innebandy. I ringette har hon tre VM-guld (2010, 2016, 2017). Hon representerade TPS i innebandyligan säsongen 2016-17.

Dessutom spelar hon för tillfället fotboll i division 3 för Resolaget RaiFu, där hon nyligen gjorde fem mål i segermatchen mot Pargas IF. Hon ligger för tillfället tvåa i skytteligan i division 3 med 22 mål på sju (!) matcher, ett snitt på över tre mål per match.

 

 

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*