STT: Tekniskt fel orsakade massutskick av felaktiga brev från Skatteförvaltningen

Skatteförvaltningens logotyp.
I fredags uppgav Skatteförvaltningen att det handlade om 27 000 felaktiga beskattningsbeslut, men nu säger man att endast en del av de här breven är felaktiga.

Det var ett tekniskt fel som orsakade massutskicket av felaktiga brev förra veckan, uppger Skatteförvaltningen till nyhetsbyrån STT.

Felet finns i ett program som används av Skatteförvaltningens leverantör av utskriftstjänster, skriver STT vars nyheter bland annat Yle publicerar.

Orsaken klarnade under veckoslutet men felet är ännu inte åtgärdat.

I de felaktiga dokumenten hade personuppgifter förväxlats. I dokumenten kan det till exempel stå att man är gift med flera personer eller att man jobbar på fem olika arbetsplatser.

Problemet gäller endast brev som är skickade den 6 augusti.

I fredags uppgav Skatteförvaltningen att det handlade om 27 000 felaktiga beskattningsbeslut, men nu säger Skatteförvaltningen att endast en del av de här breven är felaktiga.

— Vi är ganska säkra på att antalet felaktiga brev är betydligt färre, säger Mika Koskelo, direktör för ICT-tjänster vid Skatteförvaltningen till STT.

Läs också:

27 000 felaktiga beslut från Skatteförvaltningen har skickats ut — ”Vänta på ett nytt brev om du misstänker att du fått ett felaktigt”

UPPDATERAD: Fel i Skatteförvaltningens brev — personuppgifter kan ha hamnat i fel händer

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*