Stiftelse beredd diskutera miljonsatsning i Dalsbruk på seniorhus med hälsovårdsutrymmen

Ja, jag vill läsa mer!

Alla våra alternativ LÄS MER Logga in

2 Kommentarer

  1. Jätte bra nyheter. Bostäder för äldre behövs verkligen i Dalsbruk. I Kimito har Solkullastiftelsen skött om den saken. En sak gör mig litet fundersam. Då hälsostationen i Kimito sanerades och byggdes till, var ingen förtroendevald bekymrad över hur hälso-och sjukvården skulle skötas i Norra delen av Kimitoön. Under nio månader var kommunens sjukvård koncentrerad till Dalsbruk. Kommuninvånarna i tex. i Kimitocentrum, Mjösund och Kila var hänvisade till Dalsbruk. Vilka fakta inverkar på att situationen var då en annan? (för 1 år sedan) Behandlas kommuninvånarna verkligen jämlikt av de förtroendevalda?

  2. Det här är det bästa jag läst under hela den tid jag bott i kommunen. Allt tack till kommundirektör Pahta, som lotsar oss in i nya tankebanor som kan resultera i nytta för oss alla, utan att ligga kommunen till last. Om vi därtill kunde få systemet med momsfri privat socialservice infört, med aktiv hjälp av tjänstemännen som känner till saken, ja då har vi det riktigt bra.
    Om vi ännu därtill vill glädja oss själva så tag om möjligt en titt på den nya parken i Kimito Centrum. Gungorna är toppen, barnen gungar flera tillsammans i den korgliknande stora gungan. Kan det komma flera sådana? Skall vi spara ihop till en gunga till?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*