Förflytta dig till innehållet

Stenläggning av Åbo torg

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Ojdå, nu håller nog min födelsestads miljönämnd på att ”klumpa” till det! Här visas sanningen bakom viljan att rädda vår planet och den finska arbetaren.

Tanken att skeppa sten från Kina och sätta det i Åbo finaste ”vardagsrum” är ju helt absurd. Vi har väl ändå sten så det räcker i knutarna. Dessutom är stenen vi bryter här inhemsk och ger arbete inom landets gränser. Visst är det prisskillnad men det gör också skillnad.

Kina är en stat som varken beaktar mänskliga rättigheter än mindre arbetsförhållanden för dem som skall bryta denna sten. Att man sedan i samma andetag talar om klimatkompensering visar bara på ett mycket dåligt samvete.

Klimatet är och förblir hotat om beslutsfattarna gör dylika katastrofala beslut. Ännu till med skattemedel. Här skulle det vara en bra plats att börja göra skillnad.

Åbo torg, finsk sten och stolthet att vara klimatsmart.

 

Jan Enkvist

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter