Förflytta dig till innehållet

Stanley Ukwuomas hattrick frälste FC Boda i säsongsöppningen

Stanley Ukwuoma öppnade säsongen med ett hattrick och såg därmed till att Boda knep full pott. Foto: Jesper Lindblom

FC Boda reste på onsdagskvällen till Åbo och gästade KuuLa i sin öppningsmatch för säsongen i Fyran. Redan efter två minuters spel, fick debuterade Valtteri Saari i Bodaburen göra en fotparad för att hålla siffrorna  vid 0-0.  Under stora delar av matchens inledning, fick Boda fortsätta tillbakapressade och endast minuter senare räddade mittbacken Mouha ett skott på mållinjen.
Runt tio minuter på spelklockan, då KuuLa fick utdelning på övertaget. Efter en kontroversiell hörnsituation, då målvakten Saari såg ut att ha handskarna på lädret, fick han en knuff i sidan och tappade bollen, som KuuLa spelaren var snabb att lägga i nätmaskorna.
I halvlekens slutskeden utjämnade Boda matchen på sitt första ordentliga målläge. Eddie Lindroos droppade bollen på vänsterflanken till Jim Asplund, vars inlägg hittade Stanley Ukwuomas panna och matchen var kvitterad. Till halvtid marscherade också lagen vid ställningen 1-1.
Andra halvleken fortsatte i jämnt tempo, där gästande Boda kom att vara det enda laget som fick utdelning på sina mållägen. Matchen var knappt 50 spelad, då den för dagen pigge Lindroos forcerade fram på vänsterflanken och serverade bollen till Stanley, som säkert placerade in spelföremålet i nätmaskorna.
Under mitten av andra halvlek, kom spelplanen att bli ett riktigt krigsfält och de gula korten delades friskt ut till höger och vänster. Bägge lag hade efter detta ännu bud på flera mål, men det dröjde fram till den 89 matchminuten, innan Stanley punkterade matchen med sitt hattrick mål. Boda tog därmed hem segern i sin öppningsmatch i Fyran, med slutsiffrorna 1-3 (1-1).
Bodatränaren Willy Lindberg är nöjd över de tre poängen, trots att inget skönlir sågs på Pansio idrottsplan.
— Mycket nerver både på planen och på bänken. Mardrömsstart med ett baklängesmål så där tidigt i matchen, gjorde det tufft för oss. Vi kom aldrig upp till vårt egna passningsspel, men lyckades i alla fall med det viktigaste och tog tre poäng, säger Lindberg.
FC Boda fortsätter säsongen den 27 juni, hemma i Björkboda. FC Eurajoki gästar då Kimitoön.