S:t Karinsföretaget Noccela utvecklade stöldskydd som är uppkopplat till internet – testas nu av Intersport

S:t Karinsföretaget Noccelas stöldskydd och appen som används för att övervaka butiksvarorna. Pressfoto

Intersport agerar försökskaniner för ett nytt stöldskydd som utvecklats av S:t Karinsföretaget Noccela. Stöldskyddet är uppkopplat till internet och tas i bruk på prov i Intersport-affärerna i Hansa och Forum i Helsingfors.

Stöldskyddet är uppkopplat till internet och fungerar i praktiken så att butikspersonalen får ett meddelande i sin mobil om någon försöker stjäla något från affären. Med hjälp av systemet kan man också se då produkter flyttas i realtid – till exempel om plagg förs till provrummen.

– Vi är entusiastiska över att ha slutit ett samarbetsavtal med ett företag som är marknadsledande i sin bransch. Dagens stöldskydd är föråldrade och inte tillräckligt effektiva, eftersom bara två procent av snattarna blir fast. Med hjälp av teknologi är det lättare att minimera det svinn som stölderna leder till, kommmenterar Noccela Oy:s vd Tapani Talvitie i ett pressmeddelande.

Talvitie utlovar också nyheter om samarbeten både i Finland och utomlands under slutet av året.
Noccela grundades 2014 och sysselsätter i dagens läge 30 personer.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*