Förflytta dig till innehållet

Spoilervarning: Så gick det i finalen av bakningsprogrammet där Kimitobon Riitta Wuorio-Bäck deltog

Riitta Wuorio-Bäck visar upp en av sina tårtor.

Den riksomfattande bakningstävlingen Koko Suomi leipoo (Hela Finland bakar) är avgjord.
Efter 10 avsnitt är det Kimitobon Riitta Wuorio-Bäck som står som vinnare.
– Just nu känns det väldigt lättande. Programmet spelades ju in för ett och ett halvt år sedan, så det är skönt att inte behöva hålla det som en hemlighet längre, säger Wuorio-Bäck när ÅU ringer upp.
Wuorio-Bäck gick in i programmet som en hobbybagare, men sedan dess har hobbyn blivit ett arbete. Hon började med att baka tårtor på beställning i sitt lilla hembageri i Pajböle, och för en vecka sedan öppnade hon sitt egna konditori i Villa Lande. 
– Jag kan nog tacka Koko Suomi leipoo för det. Programmet gav bättre självkänsla för en som aldrig velat synas så rysligt mycket. Det var tack vare att mina medtävlande gav så mycket uppmuntran som jag tänkte att jag kan klara av att bli egenföretagare.
Wuorio-Bäck berättar att deltagarna fortfarande håller kontakten, trots att det gått ett bra tag sedan inspelningen.
Koko Suomi leipoo sänds på MTV 3 på måndagar klockan 20. Finalen är alltså schemalagd för tv-sändning först ikväll, men på nätet publicerades det sista avsnittet redan natten till måndagen.
12 personer deltag under säsongen. De valdes ut bland över 1000 sökande.
LÄS OCKSÅ:

Passion för kakor ledde till bakande i tv — snart får vi se hur Riitta Wuorio-Bäck från Kimito klarar sig i riksomfattande tävling

Dela artikeln

0 kommentarer: “Spoilervarning: Så gick det i finalen av bakningsprogrammet där Kimitobon Riitta Wuorio-Bäck deltog

  1. Carola Blomqvist-Lönnberg skrev

    GRATTIS RIITTA !! BÅDE TILL VINSTEN I KOKO SUOMI LEIPOO OCH TILL CAFEET !! VI SES I SOMMAR DÅ JAG KOMMER TILL KIMITO!

  2. Henry Engblom skrev

    Jag var idag till Villa Lande efter glutenfria bakelser till eftermiddagskaffet.
    Fantastiskt goda bakverk,klart man vinner med sådant hantverk…
    Grattis!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter