Snart dags att anmäla sig till Kulturkarnevalen

Bild från Kulturkarnevalen år 2015, då i Kimitoön. Foto: Jean Lindén

Anmälan till ungdomsevenemanget Kulturkarnevalen öppnar lördagen den 16 september klockan 12 och pågår till den 1 oktober.

Kulturkarnevalen firar 15 år i år och arrangeras den 16-19 november i Karleby. Den riktar sig till årskurserna 7–9, folkhögskolor, gymnasier, yrkesläroanstalter och svenska språkbadsklasser.

Kulturkarnevalen innehåller olika labb inom konst och kultur. Det finns över 30 labb, bland annat burlesk, kendo, parkour, e-sport, serier, blues & reggae, dj, k-pop, vikingasmycken, elektronisk musik, jojk, dubbning, scouting och bågskytte.

En del labb anknyter till temat Finland 100 år. Arrangören räknar med att cirka 450 ungdomar från hela Svenskfinland deltar.

Utöver labb erbjuds kvällsaktiviteter. Humorgruppen KAJ uppträder också på karnevalen.

I samband med Kulturkarnevalen arrangeras ett skolutbyte där 20 elever från årskurs 8 och 9 i olika finlandssvenska skolor ges möjlighet att några dagar före karnevalen vara utbyteselever i Donnerska skolan i Karleby. Dessa elever kommer tillsammans med en del elever i Donnerska att delta i ett kvällslabb där de jobbar med drama och teater i samband med musik och rörelse.

Kulturkarnevalen arrangeras av föreningen Kulturkarnevalen och Finlands svenska skolungdomsförbund FSS i samarbete med Karleby stad. Karnevalen finansieras av Svenska Kulturfonden, Undervisnings- och kulturministeriet med flera.

Information och anmälan: www.kulturkarnevalen.fi.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*