Förflytta dig till innehållet

Smal tillväxt i Egentliga Finland

Blygsamma förhoppningar. De små- och medelstora företagen i Egentliga Finland är försiktigt optimistiska. Bilden från businessfestivalen Shift i Åbo i maj. ÅU-foto

Den ekonomiska tillväxten inom industrin i Egentliga Finland syns inte till bland de små- och medelstora företagen i landskapen. Det framgår av den senaste företagsbarometern.

Företagarna i landskapet ser lite ljusare på framtiden, jämfört med företagare i övriga Finland, men uppsvinget är inte stort jämfört med den mätning som gjordes i våras.

I hela landet tror 47 procent av företagarna ser en positiv ekonomisk trend. I Egentliga Finland är den siffran 49 procent. I våras var siffrorna 44 procent (hela landet) respektive 43 procent (Egentliga Finland).

I branschtidningen Yrittäjät säger Hanna Munter, vd för Egentliga Finlands företagare, att den positiva strukturomvandlingen inte märks bland de små- och medelstora företagen.

– Tillväxten är väldigt smal, säger Munter som vill se strukturell förnyelse, alltså mer flexibilitet, lokala löneavtal och moderata löneökningar.

BAROMETERN FÖR EGENTLIGA FINLAND (på finska).

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter