Smal tillväxt i Egentliga Finland

Blygsamma förhoppningar. De små- och medelstora företagen i Egentliga Finland är försiktigt optimistiska. Bilden från businessfestivalen Shift i Åbo i maj. ÅU-foto

Den ekonomiska tillväxten inom industrin i Egentliga Finland syns inte till bland de små- och medelstora företagen i landskapen. Det framgår av den senaste företagsbarometern.

Företagarna i landskapet ser lite ljusare på framtiden, jämfört med företagare i övriga Finland, men uppsvinget är inte stort jämfört med den mätning som gjordes i våras.

I hela landet tror 47 procent av företagarna ser en positiv ekonomisk trend. I Egentliga Finland är den siffran 49 procent. I våras var siffrorna 44 procent (hela landet) respektive 43 procent (Egentliga Finland).

I branschtidningen Yrittäjät säger Hanna Munter, vd för Egentliga Finlands företagare, att den positiva strukturomvandlingen inte märks bland de små- och medelstora företagen.

– Tillväxten är väldigt smal, säger Munter som vill se strukturell förnyelse, alltså mer flexibilitet, lokala löneavtal och moderata löneökningar.

BAROMETERN FÖR EGENTLIGA FINLAND (på finska).

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*