Små möjligheter för Pargas att ingripa i ofog och skadegörelse

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Kommentarer

  1. Vi sägs vara världens lyckligaste samhälle (fast de som får stenar genom fönstret kanske inte hör till de allra lyckligaste). Vi har världens bästa skola och genom att vi har bland de högsta skatteuttagen i världen så ger vi våra beslutfattare och myndigheter enorma resurser. Men när det gäller att stävja ofog och vandalism, som till och med kan orsaka fara för hälsa och liv, så står det offenliga, dvs. både Pargas stad och polisen, tydligen totalt handfallna. Nå, Pargas stad är ju kanske inte känd för att snabbt och resolut fixa saker och rätta till missförhållanden men av polisen kunde man vänta sig litet mera. Stefan Holmström kom i veckan, i en ledare i ÅU, med ett fint förslag. Fast polisen säkert måste prioritera bland uppdragen så kan de nog åtmistone som en punktinsats besöka Bläsnäs och – som finnen säger jalkautua- och kolla läget. Detta skulle påminna bråkstakarna att samhället nog övervakar och kanske ge förnyad respekt för ordningsmakten. Om det nu är så (jag hoppas inte) att priset för ”lyckligheten” är att vi inte kan komma åt eller åtgärda bus och fanstyg så kanske vi kunde ha råd att en aning minska på lyckan och satsa på litet mera ordning.

  2. Skall man vara tvungen att sätta upp en massa övervakningskameror (som inte syns såklart och filmar även annat än sitt område) för att få slut på skadegörelse av andras egendom?
    Ett tecken på att det behövs polis på orten som finns på plats så snabbt som möjligt. Och ett annat tecken på att ungdmar inte har något ställe att fördriva tiden på. Men eftersom det förstörs så skall man inte räkna med att det görs något i framtiden och få är villiga att satsa tid och resurser på att ständigt repararera.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*