Skidotek doneras i Dalsbruk

Hyllorna är väl fyllda – här kan många låna utrustning, om vintervädret kommer. Foto: Malin Ekman

Snön lyser med sin frånvaro vinter efter vinter. Det har fått styrelsen för Folkhälsan i Dalsbruk att bestämma sig för att sluta med sitt skidotek, alltså uthyrningen av skidor, hjälmar, pojk- och flickskridskor.

– Vi överlämnar allt till Dalsbruks skola så får barnen använda utrustningen då det finns behov och utan avgift. Vi har tagit en liten avgift för att bekosta inköp av skidvalla med mera, säger Malin Ekman, sekreterare i föreningen.

Tidigare ingick också slalomutrustning i skidoteket, men den såldes bort för några år sedan.

– Att sköta skidoteket har tagit rätt mycket tid, det vill säga någon ska gå och öppna baracken där allt finns, ge ut kanske ett par skidor, och sedan se till att de tas in igen. Så nu avstår vi från den verksamheten, och jag tror inte att vi kommer att ta in något direkt ersättande.

– Det viktigaste för oss den här årstiden är luciavalet, och på sommaren simskolan och Sanduddens badstrand som vi har satsat mycket på, säger Ekman.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*