Skärpning, Pargas

”Vårt arbete är en ständig balansgång mellan att göra för mycket eller för lite”, beskrev en socialarbetare inom barnskyddet sitt jobb till Yle. När arbetsbördan ökar, försvåras denna balansgång – och de som drabbas är barnen.

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 14,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället
Redan prenumerant?
Logga in

2 Kommentarer

 1. Tack Stefan Holmström för din ledare!
  Jag ryser då jag läser det sista stycket i din text…
  ” Kommer ni ihåg 8-åriga Eerika i Helsingfors, flickan som misshandlades till döds av sin far och styvmor? I värsta fall får Pargas en egen ”Eerika” innan vi kan se en grundläggande omställning av stadens barnskydd”.
  Om detta skulle hända, vem ja VEM tar då ansvaret för den händelsen? Kommer konstaterandet att vara samma som i Helsingfors? ”Vi visste men vi hann inte…”
  Jag hoppas att det finns någon i vår stad (tjänsteman och/eller politiker) som har så mycket ryggrad att hen nu slår ner foten och tar itu med saken.
  Nu är det dags att erkänna sina fel och ta en nystart. Uttrycken ”det stämmer inte, man misstolkar, vi har gjort allt” dom går inte längre hem hos någon. Är inte längre enbart besviken på den högsta ledningen eller ledningen på den aktuella avdelningen, nu sträcker sig min besvikelse tyvärr redan till mina partikamrater -varför har ni blundat, låtit er vilseföras? Ni har vetat, men har ändå valt att skydda och hålla tjänsteman om ryggen – varför? Med ett politiskt samarbete hade det aldrig gått så här långt, nu får alla skämmas, tyvärr.

 2. Avgå omedelbart Pargas stads ledning! Att äventyra barns säkerhet är ett allvarligt brott att ni täcks!!!! Ni kommer att få ett staff för eller senare

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*