Sjöbevakningen fick bogsera många båtar i Åbotrakten under helgen

Gränsbevakningens patrulleringsbåt.
Gränsbevakningens patrulleringsbåt. Foto: Gränsbevakningen

Midsommar brukar vara årets livligaste helg för sjöbevakningen. I år handlade de flesta uppdrag om att bogsera fritidsbåtar med motorproblem och herrelösa båtar på drift.

Av 28 uppdrag inom ansvarsområdet var 18 bogseringsuppdrag.

Området kring Åbo har varit livligast med allt som allt 14 sjöräddningsuppdrag. Åtta fritidsbåtar fick motorproblem och var i behov av bogsering, 3 båtar påträffades drivande och en segelbåt hade en lätt bottenkänning.

Sjöbevakningen meddelar att de besparats allvarligare olyckor, förutom den som inträffade i Vasa inre skärgård där fem personer hamnade i vattnet då deras båt sjönk.

Sjöbevakningen har ocksaå deltagit i andra uppdrag, som första hjälp och uppdrag ledda av polis, allt som allt 16 gånger under helgen. 

Sjöbevakningen har utfört båttrafikövervakning på hela verksamhetsområdet. Sex fall av misstänkt rattfylleri till havs har uppdagats. Sjöbevakningen har också gett 20 böter och anmärkningar för olika förseelser, mest gällande brister på säkerhetsutrustning som flytvästar och brandsläckare.

Läs också: 28-fots båt drev utanför Stormälö

båt bogseras i skymningen
Sjöbevakningen hade många bogseringsuppdrag under midsommarhelgen. Foto: Gränsbevakningen

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*