Sjöbevakarna hade mycket jobb under midsommaren

Midsommaraftonen var helgens livligaste dag ur sjöräddningssynvinkel. ÅU-Foto

Midsommaren var arbetsdryg och firandet på havsområdet fortskred i livligare atmosfär en ett vanligt veckoslut, rapporterar Västra-Finlands sjöbevakningsektion.

Midsommaraftonens storm överraskade många båtförare och den blev också midsommarens livligaste dag ur sjöräddningssynvinkel. Lördagen och söndagen kan jämföras med ett typiskt sommarveckoslut.

Sjöräddningscentralen i Åbo mottog 41 uppdrag i sitt ansvarsområde. 5 av dem klassades som nödlägen. Sjöbevakningen bistod andra myndigheter 19 gånger.

Den allvarligaste olyckan skedde i Vasa skärgård, då en båt vattenfylldes och sjönk. Familjen, bestående av tre personer, räddades av en utomstående som förde dem till sin stuga för att värme upp sig tills myndigheterna kom till platsen.

Sjötrafiken övervakades effektiverat över midsommar. 539 båtar granskades, 451 skeppare fick blåsa i alkometern. Tio av dem misstänks för roderfylleri 10 stycken. Sexton båtförare fick böter för bristfällig utrustning.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*