TPS måste vinna mot mästarna HJK – målsprutan Sterling Yateke missar matchen

I fjol fick TPS jubla över avancemang till ligan. Årets uppgift är att hålla sig kvar. ÅU-foto

Klockan 15 på eftermiddagen visslas herrligans sista omgång igång. Det står sedan september klart att HJK tar ligaguldet och därmed förlänger sin mästarsvit till två säsonger.

Klart är också att RoPS tar silvermedaljen och att PS Kemi degraderas till division ett.

Det som ännu ska avgöras är bottenstriden och kampen om tredje platsen, som ger en plats i Europa League-kvalet 2019.

Det näst sista laget tvingas kvala om ligaplatsen mot det lag som blev andra i årets division ett, vilket är KPV från Karleby. För tillfället ligger TPS på näst sista plats, men om laget vinner mot HJK har de chansen att gå förbi IFK Mariehamn och/eller SJK.

TPS har 29 poäng och en målskillnad på -14. IFK Mariehamn och SJK har båda 31 poäng och målskillnader på -21 respektive -9.

TPS möter mästarna HJK på hemmaplan, medan SJK och KuPS tar emot Inter respektive KuPS på hemmaplan. IFK Mariehamn har därmed den på pappret svåraste uppgiften, eftersom KuPS är ett av de två lag tillsammans med Ilves som kämpar om bronsplatsen.

I torsdags skrev TPS att man går till match utan skadeproblem. Under lördagen klarnade det dock att sommarvärvningen, målsprutan Sterling Yakete missar matchen efter att ha skadat sig under träning.

Yakete har gjort sju mål sedan han kom till TPS i juli.

Lagkaptenen Sami Rähmönen är i spelskick efter att ha saknats från torsdagens träning. Också mittbacken Miro Tenho är tillbaka efter den lindriga skada han drog på sig förra veckan.

IFK Mariehamn har därmed den på pappret svåraste uppgiften, eftersom KuPS är ett av de två lag tillsammans med Ilves som kämpar om bronsplatsen.

Avspark klockan 15 för alla matcher.

LÄS OCKSÅ:

Ligasystemet måste förändras – men inte på det här sättet

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*