SFP:s Blomqvist hyllar presidentkandidat Torvalds

Thomas Blomqvist från Raseborg. Här på besök i Åbo. ÅU-foto

Svenska folkpartiets fullmäktige träffas i Tammerfors denna helg.

Ordföranden, riksdagsledamot Thomas Blomqvist, oroar sig i ett pressutskick från mötet för den växande rädslan och avsaknaden av trygghet i samhället.

– Vi behöver skapa en förändring i diskussionskulturen för att motverka rädslor, konstaterar han.

– Det ska inte vara okej att häva ur sig vad som helst. Donald Trump har gjort ohyfsat beteende till en del av mainstream, säger Blomqvist i sitt tal.

Blomqvist lyfter också upp brister i åldringsvården, nedskärningar i utbildningen och hatprat som exempel på saker som påverkar känslan av trygghet.

– SFP ska vara en motpol till de röster i samhället som vill hävda att alla människor inte är lika värda, som vill att Finland ska vara inåtvänt eller att det svenska språket inte är en del av Finland. Vi står upp för allas lika rättigheter, och vi säger det tydligt.

Därför behöver SFP också en egen presidentkandidat, menar Blomqvist.

– Och jag är glad att Nils Torvalds är vår kandidat. Torvalds styrkor är att han är trygg, ärlig, sansad och framstår som en förnuftets röst. Och han säger tydligt, men sakligt, vad han och vi står för.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*