Se upp för skuttande tomtar i Åbo centrum och vid ån

Den huvudsakliga rutten går längs åns båda sidor. Start och mål är på gågatan.

Det så kallade Tomteloppet ställer till det i viss mån för den övriga trafiken på lördag eftermiddag, meddelar Åbo trafikcentral.

Tomteloppet är inte en tävling, stilen är fri på den 3 kilometer långa sträckan: man kan jogga, dansa eller promenera. Familjer, företag, kompisgäng – alla är välkomna. De hundra första som anmäler sig får en presentpåse, donerad av varuhuset Wiklund.

Den som vill delta kan anmäla sig klockan 11–14. Starten sker i grupper, de första skuttar iväg 14.15. Trafiken stoppas tillfälligt i vissa korsningar då tomtarna ska passera.

Välgörenhetsevenemangets deltagaravgift är 10 euro, som går oavkortad till Operation Matkasse-organisationens julinsamling.

Starten sker på Universitetsgatans gågata. Tomtarna löper rutten Kristinegatan-Västra strandgatan-Dombron-Östra strandgatan-Teaterbron-Västra strandgatan-Kristinegatan och kommer sedan i mål på Universitetsgatan.

Det första Tomteloppet löptes 2016. Mer information hittas på sajten joulunpolku.fi.

ÅU

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*