Säsongen öppnad för Piffens skidåkare

Piffen arrangerade på söndagen en distriktstävling i skidtunneln i Paippi som lockade närmare 60 deltagare. Största delen av skidåkarna tävlade i juniorklasserna och för många var det säsongens allra första tävling. Tyvärr var antalet utomstående skidåkare få.
I de yngsta klasserna D8 och H8 blev det guld för Ylva Heikius och silver för Thomas Lindeberg som skidade ett varv runt den 700 meter långa banan. Piffens 10-åringar var också duktiga och knep guld i pojkklassen genom Amos Korin och silver genom Theresia Johansson i flickklassen. Samma valörer på medaljerna tog Piffens 12-åringar hem då Ronja Westerlund segrade i D12 och Vincent Ducander vara andra i H12. Cindy Lindeberg som skidar första året i D12 skidade in på en tredje plats.
Flickor i åldern 14 år hade denna gång samlat det största antalet tävlande med nio deltagare. Klassen vanns av Nora Kytäjä från Valkeakosken Haka. Emilia Johansson gjorde ett fint lopp och tog hand om silverplatsen, 6,6 sekunder från Kytäjä. I samma klass var Andréa Nyberg 5:e, Matilda Åberg 6:e och Emma Vahtola 8:e. I H14 tog Oskari Kalliokoski brons, medan klubbkamraterna Marius Ducander var 7:e och Artur Pahlman 8:e.
Pojkar och flickor i åldern 16 år skidade sex varv eller 4,2 kilometer och snabbast på denna sträcka var Viktor Johansson, som knep guldet framför Emil Rosin som var 28 sekunder efter. Flickklassen vanns av Nea Kytäjä från Valkeakosken Haka med 23 sekunder. Wilma Westerlund var andra och Olivia Kalliokoski tredje. D18 skidade samma sträcka och där var det Anni Lindroos som tog hem guldet. Anna Rask åkte in på en tredje plats. Herr- och damklassen vanns av Niklas Westerlund respektive Riikka Kalliokoski.