Sarlinska och Sossen vidare i Mästare 9

Kyrkbackens skola. Lag 1 från Kyrkbackens skola försöker få rätsida på eluppgiften i sitt tävlingsheat. Foto: Mikael Heinrichs

Lokaltävlingen i den lekfulla yrkesskicklighetstävlingen Mästare 9 för elever i årskurserna 7–9 för skolor i Åbo och Åboland ordnades i onsdags på Axxell Vapparvägen i Pargas.

De två främsta lagen gick vidare till den regionala finalen som går av stapeln den 29 november i Reso. De regionala vinnarna tar sig till riksfinalen som ordnas i Tammerfors i maj 2018.

– I år deltog 19 lag från närregionen i tävlingen här, det var skolor från Iniö till Kimitoön och Åbo som var med. Tävlingen i sig har vuxit rätt mycket de senaste åren, berättar Regina Tyrsky från turismlinjen vid Axxell.

Samtliga sex branscher inom Axxell Pargas och Åbo var representerade i uppgifterna som var sju till antalet på banan. De snabbaste tiderna gick på dryga 20 minuter.

– Så gott som alla studerande figurerar i någon roll här under dagen, antingen som övervakare eller med andra uppgifter. Arrangemangen fungerade riktigt bra och vi hade många nyfikna och ivriga elever på plats, konstaterade Tyrsky som höll i trådarna för tävlingsarrangemangen.

Resultaten från tävlingen i Pargas, Axxell

  • 1. Sarlinska skolans lag 2 (Linnea Rekilä, Venla Aaltonen, Niklas Heinonen)
  • 2. S:t Olofsskolans lag 1 (Anna Sandelin, Arne Linna, Victor Ånäs)
  • 3. Kimitonejdens skolas lag 1 (Fanny Karell, Erin Lindblom, Albin Röblom)

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*