Förflytta dig till innehållet

Sannfinländsk profil hoppar över till Samlingspartiet

Janne Aso. Privat

Janne Aso, som fram till sommaren var ordförande för landskapets Sannfinländare, hoppar över till Samlingspartiet.

Han sitter också i S:t Karins fullmäktige och stadsstyrelse. I och med överhoppet ökar Samlingspartiets fullmäktigeplatser till 16.

Aso hänvisar till meningsskiljaktigheter inom Sannfinländarna, och anser att partiet riskerar att bli ett enfrågeparti.

Aso uppger att han övervägt sitt politiska hem sedan Sannfinländarna i somras valde Jussi Halla-aho till ordförande, med efterföljande partisplittring.

– Beslutet var tungt och bytet krävde styrka, säger Aso. Jag har inte förändrats som människa. Jag har samma mål som tidigare, och det jag lovat sköta i kommunpolitiken kommer jag att sköta.

Aso säger att flera partier friade till honom. Han valde Samlingspartiet som han beskriver som ett trovärdigt center-höger-folkparti som vill förbättra alla människors situation och utveckla samhället.

Samlingspartiets ordförande, Åbobon och finansministern Petteri Orpo, ”välkomnar Janne Aso till Samlingspartiets verksamhet”, heter det i ett pressmeddelande.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter