Sammanlagt fem personer häktas i anslutning till våldsdådet i Åbo

Tackar allmänheten för tips. Polisens förundersökning fortsätter. Foto: Maria Thölix

Polisen begär att fem män häktas i anslutning till knivattacken i centrala Åbo i fredags. Häktningsbegäran lämnas till tingsrätten i Egentliga Finland på tisdag.

Den huvudmisstänkte, Abderrahman Meckah, begärs häktad för mord och mordförsök i terroristiskt syfte. Meckah kommer att delta i tisdagens häktningsförhandlingar via videolänk. Han befinner sig fortfarande på universitetssjukhuset ÅUCS men är inte längre i behov av intensivvård.

De fyra övriga är liksom den huvudmisstänkte från Marocko och misstänks ha del i brotten. Männen bestrider att de deltagit i våldsdådet.

Polisen har förhört offer och ögonvittnen. De här förhören fortsätter ännu. Dessutom pågår en omfattande teknisk utredning och polisen samarbetar internationellt.

Polisen riktar ett tack till dem som lämnat vittnesmål och tips och ber att allmänheten fortsätter sända in information som kan vara relevant för fallet.

Tipsnumret för bilder och videofilmer är: 046-534 2316.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*