Sami Salminen föreslås bli Kimitoöns ledande läkare

Kimitoöns vapen mot en vägg
Kimitoöns vapen. Foto: Emma Strömberg

Inför Kimitoöns kommunstyrelses möte på måndag föreslår kommundirektör Anneli Pahta att medicine licentiat Sami Salminen anställs som ledande läkare i Kimitoön. Enligt beredningen har Salminen erfarenhet av både privat och offentlig hälsovård och i förslaget står det att han väntas kunna tillföra nya perspektiv på hälsovården på Kimitoön.

Salminen har arbetat bland annat vid Attendo Terveyspalvelut där han vid olika perioder varit anställd som läkare i kliniskt arbete, som regionansvarig chef i Åbo och som affärsansvarig chef i Helsingfors och Kuopio. Dessutom har han jobbat som hälsovårdscentralläkare i St. Karins och var med om grundandet av Kunnanlääkärit Kiuruvesi Oy år 2017.

Till en början var det bara två personer som sökte tjänsten som ledande läkare, därför förlängdes ansökningstiden till mitten av september.

Men hjälp av en rekryteringskonsult lyckades man få fler sökande. Under ansökningstiden var fyra legitimerade läkare i kontakt med kommunen, av vilka tre lämnade in en ansökan: Chandini Ballchand-Koivula, Ilkka Pyrrö och Sami Salminen.

En kommentar

  1. Igen en koppling till Attendo, någon som har förkärlek till dem. Hoppas de finns andra som har hjärna att tänka med.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*