Samarbetsförhandlingar sannolika i Kimitoöns kommun – styrelse hoppas att pensioneringar underlättar

Ja, jag vill läsa mer!

Alla våra alternativ LÄS MER Logga in

2 Kommentarer

 1. Hej! Uppgifterna i artikeln baserar sig på beredningen av ärendet. Under rubriken ”Tidigare av nämnderna föreslagna uppdrag”, i bilagan med rubriken ”Utredningar som gäller balansering av ekonomin”, står det så här: Utreds en stängning av hälsostationen i Dalsbruk fr.o.m. 1.1.2019. inkl. möjligheten till
  ersättande närservicepunkt i Dalsbruk med öppethållning några dagar i veckan med
  olika tjänster tillgängliga vissa förutbestämda dagar: distansläkare eller läkare,
  sjukskötarmottagning, rådgivningstjänster, laboratorieprovtagning,
  hjälpmedelsutlåning. Fysioterapitjänsterna koncentreras till Kimito, liksom
  tandvården. Tandvårdens personalstyrka granskas, och utreds ökning av tandvårdens
  köpta tjänster
  Inbesparing 300 000–350 000 €.

 2. I artikeln sägs att en stängning av hälsocentralen i Dalsbruk ska utredas. Det kommunstyrelsen beslöt var att hälsocentralen under våren 2019 flyttas till andra utrymmen men fortsätter sin verksamhet under delvis ändrade former och i aningen mindre omfattning än hittils (sk närservicepunkt). Flyttas, inte stängas är det ord kommunstyrelsen använder i sitt beslut. Man kunde kanske önska en bättre och exaktare rapportering båda av kommunens ledning och media.

  Socialdemokraternas och Vänsterförbundets fullmäktigegrupper har inte, och går inte med på något stängningsbeslut. Att vi accepterat en lösning dä verksamheten flyttar till andra utrymmen beror bl.a. på att verksamheten i alla fall måste flytta om och när Yrjö och Hanna-säätiö bygger ett nytt komplex på nuvarande hvc-tomt och att det är oekonomiskt att upprätthålla verksamhet i en fastighet som endast är i användning till hälften. Dessutom tror vi att detta är bästa sättet att garantera hälsovårdsservice i kommunens södra delar även i framtiden.

  Socialdemokraterna och Vänsterförbundet på Kimitoön
  Johan Sundqvist, gruppordförande Sdp
  Tomy Wass, gruppordförande Vf

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*