Förflytta dig till innehållet

Så här påverkas Tjäreborgs kunder

Thomas Cooks konkurs drabbar också dotterbolaget Tjäreborgs resenärer. Foto: Shutterstock/Vytautas Kielaitis/SPT


På måndagsmorgonen meddelade Tjäreborg att inget av deras flyg kan lyfta från Helsingfors-Vanda flygplats.

Moderbolaget Thomas Cook Airlines har gått i konkurs. Trots att Tjäreborg inte gått i konkurs, påverkas ändå även resebyråns flygningar eftersom man använder sig av Thomas Cook Airlines flygplan.
Över 500 finländska utresande resenärer och över 400 återvändande berörs av de inställda måndagsflygen. Dessutom sitter över 3 000 finländska resenärer nu fast på semesterorter runtom i världen.
Reguljärflyg som köpts via Tjäreborg flyger normalt, men vad händer med alla andra?

Om du just nu befinner dig utomlands

Tjäreborg försöker ordna ersättande flyg för alla dem som befinner sig utomlands. Om det inte lyckas har även Konkurrens- och konsumentverket (KKV) meddelat att man rycker in och hjälper till att få hem alla.
KKV meddelar även att Tjäreborgs resenärer inte ska boka återresor på egenhand, eftersom man då inte kan garantera att de resorna ersätts.
Resenärer utomlands ska heller inte betala extra för sitt boende. Om något hotell försöker kräva det, uppmanas resenärerna genast att kontakta KKV:s kundtjänst på numret +358 29 505 3193.
Om resan avbryts tidigare än tänkt, har KKV också lovat att ersätta de tjänster resenärerna gått miste om.

Om du har bokat en resa med Tjäreborg

Hur Tjäreborgs verksamhet framöver kommer att se ut är ännu oklart. Tjäreborg ber resenärer hålla koll på bolagets hemsida, där man meddelar om de senaste nyheterna.
Bolaget strävar nu efter att ordna ersättande flyg. Om det inte lyckas har KKV meddelat att verket ersätter alla på förhand betalda resor och bokningskostnader.
Återbetalningen sker då genom att resenärerna fyller i en blankett via KKV:s hemsida.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter