Förflytta dig till innehållet

Rekordmånga vitsvanshjortar fälldes i Egentliga Finland – det gemensamma målet är att minska beståndet, uppger viltcentralen

Pixabay
Hjortar i vintrig miljö

Pixabay

På tre år har antalet fällda vitsvanshjortar stigit från 10 000 till 17 000 i Egentliga Finland. Foto: Pixabay


Jaktsäsongen avslutades i mitten av februari. Resultatet i Egentliga Finland var denna gång 17 000 vitsvanshjortar och 5 000 rådjur, meddelar Finlands viltcentral.
De fällda vitsvarshjortarna var 3 000 fler än under den förra jaktsäsongen.
Resultatet bekräftar Egentliga Finlands ställning som de små hjortdjurens viktigaste område i Finland, skriver Finlands viltcentral.
ÅU har tidigare berättat hur också jaktvårdsföreningarna i Pargas och skärgården har slagit alla tidigare jaktrekord då det gäller vitsvanshjort och rådjur.
På tre år har antalet fällda vitsvanshjortar ökat från 10 000 till 17 000 i Egentliga Finland.
Djuren gynnas här inte bara av de milda vintrarna men också av de miljöer som erbjuds av kulturlandskapet.
De senaste åren har hjortdjuren ändå blivit för många, enligt viltcentralen. Det gemensamma målet är att minska hjortbeståndet i problemområden för att på så vis minska riskerna risken i trafiken och begränsa skadorna på odlingar, skriver centralen i sitt pressmeddelande.
Läs också:
Skärgårdsjägare fällde rekordantal hjortar och rådjur

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter