Rekordmånad för Tallink

Tallink Siljas Baltic Princess. ÅU-foto

BÅTTRAFIK. Under juli slog Tallink Grupp nytt rekord, meddelar rederiet. Man hade 1,2 miljoner passagerare totalt på samtliga rutter.

Även rutterna mellan Sverige och Estland samt mellan Sverige och Lettland slog rekord.

– Till rutten Sverige–Estland har vi flyttat ett större fartyg än tidigare och på rutten Sverige–Lettland har vi nu två fartyg i stället för ett som tidigare, förklarar finansdirektören Veiko Haavapuu.

– Passagerarantalet mellan Sverige och Finland är kvar på en liknande nivå som tidigare och på rutten Estland–Finland har det minskat något med anledning av att det utöver höghastighetsfartygen nu opererar endast ett kryssningsfartyg på rutten i stället för två som tidigare.

Även fraktvolymerna ökar, meddelar Tallink. Ökningen i juli var 16 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Den största ökningen noterades på rutten Estland–Finland.

De tidigare passagerarrekorden uppmättes i juli 2016 och 2012 när företaget hade 1 188 000 respektive 1 164 000 passagerare.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*