Rekordantal besökare i Logomo

Logomo. ÅU-foto

Kultur- och företagscentret Logomo i Åbo hade 369 200 besökare i fjol. Det är nästan 50 000 fler än året innan.

Logomos vd Päivi Rytsä säger till ÅU att hela besökarmassan är med i siffran, alltså alla som till besökt konserter, teaterföreställningar, restaurangen Kitchen, företagsevenemang och så vidare.

På sommaren är det tänkt att Åbo stadsteater lämnar Logomo och flyttar tillbaka till det renoverade teaterhuset vid åstranden.

När ÅU når Rytsä har hon inte tillgång till exakta siffror för hur stor del av Logomos besökarantal som teatern står för.

– Teatern har spelat en betydande roll, men antalet konserter och evenemang har också ökat, säger hon.

Teaterlokalerna kommer att förändras men finnas kvar efter att stadsteatern flyttat. De kommer att tas i mångsidigt bruk, säger Rytsä och utlovar mer info om planerna senare i år.

Åbos stadsdirektör Aleksi Randell ser också ljust på framtiden. Han pekar på gångbron som ska byggas från Bangårdsgatan till Logomo, och på det nya bostadsområdet Fabriikki som växer fram bredvid Logomo.

– När området står klart bor ett par tusen Åbobor i cirka 30 höghus bredvid Logomo, säger Randell.

Logomo finns norr om Åbo tågstation, på Hampspinnaregatan 14. ÅU:s huvudredaktion finns i huset.

Centret invigdes i januari 2011 i samband med kulturårets öppning. Under de sex åren har cirka 1,7 miljoner människor besökt Logomo.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*