Förflytta dig till innehållet

Reapris hos veterinären ska sporra folk att kastrera och sterilisera bondkatter

Katt på fönsterbräde

Kastrerade hankatter lever längre än icke kastrerade. Foto: Needpix


Åbo är en av de städer där djurskyddsföreningen Rekku Rescue nu erbjuder en möjlighet att till subventionerat pris kastrera och sterilisera katter.
En kastrering av en hankatt kostar 40 euro och en sterilisering av en honkatt kostar 60 euro, uppger föreningen. Kostnaden är obefintlig då man beaktar en katts livslängd.
Rekku Rescues kampanj omfattar tjugo orter, där föreningen har avtal med lokala veterinärer. Målgruppen är inte raskatter, utan vanliga så kallade bondkatter. Den som är intresserad bör mejla en förfrågan till ninnu@rekkurescue.com.
Rekku Rescue har redan i fyra års tid uppmuntrat människor att kastrera och sterilisera sina katter. Föreningen har subventionerat sammanlagt 900 ingrepp, men målet att minska antalet oplanerade kattkullar och hemlösa katter.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter