Ralf Nyholm föreslås efterträda Greger Lindholm som teknisk chef på Kimitoön

ÅU-foto

Ralf Nyholm, skeppsbyggnadsingenjör och deltidsboende på Kimitoön, ser ut att efterträda Greger Lindholm som teknisk chef i Kimitoöns kommun när denna går i pension sommaren 2019.

När kommunstyrelsen möts på måndag är kommundirektör Anneli Pahtas förslag att styrelsen i sin tur föreslår Nyholm för fullmäktige.

Rekryteringen sköttes i samarbete med Mercuri Urval. Tio personer sökte tjänsten och tre kallades till intervju. Förutom Nyholm är de Tomas Stenström och Kari Uronen.

Behörighetskraven för tjänsten som teknisk chef är lämplig högskoleexamen eller annan lämplig examen. Språkkraven är utmärkta kunskaper i svenska och goda kunskaper i finska.

Nyholm föreslås som ny teknisk chef eftersom han visat sig ha ”samarbetsförmåga, helhetssyn och vilja att utveckla arbetet och verksamhetsområdet.”

Vidare heter det i föredrafgningen att Nyholm ”har lämplig utbildning, erfarenhet av den tekniska sektorn samt de språkkunskaper som krävs för tjänsten.”

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*