Förflytta dig till innehållet

Premiär för Nådendals version av Finlandsarenan i maj – skärgården står i fokus

Skärgårdsvy från Nagu Berghamn

Skärgård i fokus. På bilden ön Gullkrona i Nagu skärgård. ÅU-foto


Hur säkerställer vi en ren skärgård? Vilka turismmöjligheter finns i skärgården? Vilka risker finns det till sjöss och hur kontrolleras de?
Det är några av de teman som diskuteras då evenemanget Saaristo Areena har premiär 26–27 maj, i samband med Nådendals båtmässa.
Till talarna hör bland andra riksdagsledamöterna Saara-Sofia Siren (Saml) och kommunikationsminister Anne Berner (C), Egentliga Finlands landskapsdirektör Kari Häkämies och Turun Sanomats chefredaktör Kari Vainio. Dessutom finns ett antal representanter från näringslivet.
–  Våra huvudteman är skärgårdsturism och båtsäkerhet. Målet var att samla talare från alla nivåer, från företag till politiker och ideella organisationer som Håll skärgården ren rf, berättar Tuomas Levanto, vd för Active Expo Oy som står bakom evenemanget.
En huvudtanke med Saaristo Areena är också att involvera publiken i diskussionen.
– Diskussionerna är inte skrivna på förhand, vi vill ge publiken en chans att påverka vad som behandlas. Vi har redan nu fått många idéer av publiken och bokat talare enligt dem, berättar Levanto.
Varifrån kom den här idén?
– Nådendals båtmässa utvecklas hela tiden och det har funnits efterfrågan på ett diskussionsevenemang i den här stilen i flera år. Staden var positivt inställda när vi presenterade idén.
Hur mycket inspiration har ni fått av Finlandsarenan i Björneborg?
– En del, det är ju en liknande evenemangsidé om än i större skala.
Evenemanget hålls på finska. Hela programmet hittas på webbsidan saaristoareena.fi. Nådendals båtmässa arrangeras fredag till söndag 25–27 maj.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter