Postens vd frustrerad: förhandlingsparterna har inte mandat att besluta om kollektivavtalsbyte

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

En kommentar

  1. Man märker på allt att vi har en regering som till största delen består av klantiga amatörer, med den klantigaste av dom alla, Antti Rinne i spetsen.
    Det är faktiskt så att Paatero har välsignat denna flytt av 700 pakethanterare till ett annat kollektivavtal. Konflikten har förvärrats av att både han och Sirpa Paatero, flytt sitt ansvar och har velat ta billiga populistiska poäng på bekostnad av konfliktens lösning. Aktiebolagslagen ger inte Rinne någon rätt att blanda sig i konflikten, men den gamla fackbossen tycks fortfarande vara mera fackboss än statsminister. Med bävan ser vi fram emot hans nästa drag. Facket tycks ha ständig kontakt med Rinnes stab, och med stor sannolikhet kommer han att göra en dundertabbe, och tvinga Paatero att avskeda Postens styrelese. Sedan kommer vi att ha ett gatans parlament i alla arbetsmarknadsförhandlingar, och näringslivet drar sina slutsatser av det. Det bäsa för landet just nu vore om tex Centern skulle meddela att de drar sig ur regeringen, så att den skulle falla. På så sätt skulle Rinne inte lyckas klanta till sakerna ännu mera. Denna regering är en katastrof.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*