Uppdaterad med bild: Man gjorde Hitlerhälsning då han attackerade pizzeria i Pargas

Polisen fick larmet klockan 01.46 natten mot lördagen då en man söndrade fönstret på Paraisten pizzeria ja kebab och hotade döda ägaren. Foto: Kim Lund

En man slängde in ett cykelställ och en järntrall genom fönstret  på Paraisten kebab ja pizzeria på Strandvägen i Pargas natten mot lördag.  Attacken skedde strax före klockan två på natten berättar ägaren Mahmoud Haval Khalil som då stod bakom disken.

– Han ropade att han ska döda mig, jag blev så klart rädd och jag visste inte om det var flera gärningsmän i farten. Jag bara väntade och ringde polisen.

Mannen gjorde en Hitlerhälsning utanför pizzerian. Enligt uppgifter till ÅU har mannen också tidigare gjort sig känd för sina främlingsfientliga åsikter, bland annat i samband med flyktinginformationen i Pargas stadshus i januari 2016. Han var också en av de första undertecknarna på den namninsamling som startades i protest mot planerna på att göra Norrgårds Inn till en flyktingförläggning.

Gärningsmannen gjorde en Hitlerhälsning utanför pizzerian i samband med att han hotade döda innehavaren

Polisen kunde gripa mannen utanför pizzerian cirka en halv timme senare.

Vid polisens sambandscentral i Åbo bekräftar man att polisen har tagit en man i förvar under natten, men jourhavande polis kan inte säga om mannen fortfarande är gripen.

Pizzerian kommer sannolikt att hålla stängt i dag. Kahili har drivit pizzerian i tre år.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.


*